Doktorandanställning med fokus på reproduktionsbiologi
Publicerad: 2023-05-12
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen för kvinnors och barns hälsa är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på kvinnors, föräldrars och barns hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning.
Den utlysta tjänsten är knuten till forskargruppen Reproduktiv hälsa. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.kbh.uu.se/.
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.
Arbetsuppgifter
Forskningsområdet är reproduktionsbiologi med fokus på olika ofrivillig barnlöshet. Arbetet innebär såväl laborativa som analytiska arbetsuppgifter inom forskningsprojekt om ofrivillig barnlöshet. Arbetsuppgifterna består framförallt av laborativt arbete inklusive cellodling av primära celler och cellinjer, in vitro fertilisering, analys av gen-och proteinuttryck med olika metoder samt funktionella analyser av celler efter olika behandlingar som tros påverka fertilitet. Enkla bioinformatiska analyser kommer att genomföras. Undervisning i form av handledning och kursassistentuppdrag kan förekomma.
Kvalifikationskrav
Behörig till utbildning på forskarnivå är den som har
- avlagt examen på avancerad nivå
- fullgjort minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inklusive ett självständigt arbete om minst 15 högskolepoäng, eller
- på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
Vi söker en person som har en masterexamen inom medicin. Gärna med en inriktning mot forskning. Dokumenterad erfarenhet av laborativt arbete inom reproduktionsbiologi, framförallt in vitro fertilisering och cellodling, vilka båda är ett krav. Likaså tidigare arbete med spermiekvalitetsutredning och studie av tidig embryoutveckling hos olika arter. Kunskaper inom forskningsmetodik, databearbetning, bioinformatik och statistik är nödvändiga med fördel inom statistikprogrammet SPSS. God personlig lämplighet med förmåga till självständigt arbete, initiativtagande, samt god förmåga att arbeta i grupp med kollegor och samarbeta på labb. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska och svenska.
Önskvärt/meriterande i övrigt
Den sökande bör ha ett genuint dokumenterat intresse för reproduktionsbiologi med särskilt fokus på ofrivillig barnlöshet samt erfarenhet av pedagogiska uppdrag.
Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer.
Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala
Upplysningar om anställningen lämnas av: Biträdande universitetslektor Theodora Kunovac Kallak, theodora.kunovac_kallak@kbh.uu.se.
Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023, UFV-PA 2023/1991.
Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.
Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Placering: Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa
Anställningsform: Heltid , Tidsbegränsad anställning
Lön: Fast lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Facklig företrädare:
ST/TCO
tco@fackorg.uu.se
Seko Universitetsklubben
seko@uadm.uu.se
Saco-rådet
saco@uadm.uu.se
Referensnummer: UFV-PA 2023/1991
Sista dag för ansökan: 2023-06-07
Våra förmåner

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner. Här har vi samlat de viktigaste.
HR Excellence in Research
Logotypen HR Excellence in Research är en kvalitetsstämpel som talar om att Uppsala universitet arbetar målmedvetet med att implementera det europeiska regelverket Charter and Code. Syftet är att bidra till utvecklingen av en attraktiv, öppen och hållbar europeisk arbetsmarknad för forskare.
