Två amanuenser till lärarutbildningen, Matematiska institutionen
Publicerad: 2023-05-23

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Matematiska institutionen utlyser två amanuenstjänster för undervisning som lektionsledare på lärarutbildningen. Anställningarnas omfattning är 20 % av heltid och anställningsperioden är 12 månader.
Matematiska institutionen bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik. Institutionen ansvarar för kurser i matematik inom en rad olika studieprogram på grundnivå och avancerad nivå: ett antal olika civilingenjörsprogram och högskoleingenjörsprogram, lärarprogram, kandidatprogram i fakultetens områden och våra egna program, kandidatprogrammet i matematik och masterprogrammet i matematik. Antalet anställda är ca 130. Antalet helårsstudenter inom utbildningen på grundnivå och avancerad nivå är ca 600. För mer information besök gärna Matematiska institutionens hemsida.
Institutionens forskningsområden är algebra, logik och representationsteori, analys och partiella differentialekvationer, dynamiska system och talteori, geometri och fysik, sannolikhetsteori och kombinatorik samt statistik, AI och data science.
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, administration eller medverkan i forskning eller konstnärlig forskning. Undervisning som lektionsledare och tillhörande administration, såsom tentamensrättning, på matematikkurser på ämneslärarprogrammets första år. Därutöver tillkommer deltagande i informationsmöten om lärarprogrammet och/eller popularisering av matematik.
Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Sökande ska vara registrerad lärarstudent vid Uppsala universitet. Vid urval av behöriga sökande kommer ämnesfördjupning, t.ex. omfattning av avklarade matematikkurser och betygen på dessa, att tillmätas betydelse. Erfarenhet av undervisning eller annan relevant verksamhet kommer att tillmätas vikt.
Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv och en motivering till varför du söker tjänsten, uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Ladok. Skriv även vilken period du skulle vilja vara lektionsledare. (Studieplaner finns på Matematiska institutionens webbsida.)
Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20 %. Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.
Upplysningar om anställningen lämnas av: Anders Öberg, e-post anders.oberg@math.uu.se, tel 018-471 3196.
Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2023, UFV-PA 2023/2019.
Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.
Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Placering: Uppsala universitet, Matematiska institutionen
Anställningsform: Deltid , Tidsbegränsad anställning
Lön: Individuell lön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 20
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Facklig företrädare:
ST/TCO
tco@fackorg.uu.se
Seko Universitetsklubben
seko@uadm.uu.se
Saco-rådet
saco@uadm.uu.se
Referensnummer: UFV-PA 2023/2019
Sista dag för ansökan: 2023-06-09
Våra förmåner

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner. Här har vi samlat de viktigaste.
HR Excellence in Research
Logotypen HR Excellence in Research är en kvalitetsstämpel som talar om att Uppsala universitet arbetar målmedvetet med att implementera det europeiska regelverket Charter and Code. Syftet är att bidra till utvecklingen av en attraktiv, öppen och hållbar europeisk arbetsmarknad för forskare.
