Forskare i experimentell immunologi
Publicerad: 2023-05-26
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi (IMBIM) vid Uppsala universitet utgör en bred internationell miljö för forskning och undervisning. Institutionens forskning bedrivs inom tre samverkande och delvis interagerande sektioner; cancer, infektioner och immunitet samt genetik och genomik. En närmare beskrivning finns på https://www.imbim.uu.se/forskningsomraden/.
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
Arbetsbeskrivning
Som forskare ingår att arbeta laborativt med studier av mastceller och deras progenitorer främst i samband med astma. Dessa studier kommer att innebära utförande och analys av in vivo-modeller och till vis del analys av kliniska prover. En del av arbetet innebär statistisk analys och beredning av vetenskapliga artiklar. Viss medverkan i undervisning samt handledning av studenter kan komma ingå i arbetsuppgifterna.
Kvalifikationskrav
Doktorsexamen inom experimentell immunologi. Dokumenterad vetenskaplig skicklighet och stor praktisk erfarenhet av att utföra och analysera in vivo-försök med hjälp av flödescytometri, fluorescencemikroskopi, lungfunktionsmätningar, cellodling och PCR. Mycket god muntlig och skriftlig färdighet i engelska. Kandidaten förväntas vara initiativrik och vilja utveckla projektet samt angelägen att samarbeta såväl med gruppens övriga medlemmar som med nationella och internationella samarbetspartners. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, såsom god kommunikationsförmåga, samarbetsfärdigheter, förmåga att arbeta självständigt samt vetenskaplig mognad och kreativitet.
Bedömningsgrunder
Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av dokumenterade meriter, kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.
Ansökan
Skicka in din ansökan via ansökningsportalen. Ansökan ska vara skriven på engelska och bör innehålla i) en kort beskrivning av tidigare forskningserfarenheter och kvalifikationer för att bedriva forskning i detta projekt, ii) CV som ska innehålla all relevant information beträffande färdigheter och erfarenheter och publikationer i vetenskapliga tidskrifter iii) kontaktuppgifter (namn och mailadress) till minst två referenspersoner.
Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2023-12-31. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala
Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Jenny Hallgren Martinsson, jenny.hallgren@imbim.uu.se
Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2023. UFV-PA 2023/2167.
Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.
Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Placering: Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi (IMBIM)
Anställningsform: Heltid , Särskild visstidsanställning
Lön: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Facklig företrädare:
Saco-rådet
saco@uadm.uu.se
ST/TCO
tco@fackorg.uu.se
Seko Universitetsklubben
seko@uadm.uu.se
Referensnummer: UFV-PA 2023/2167
Sista dag för ansökan: 2023-06-12
Våra förmåner

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner. Här har vi samlat de viktigaste.
HR Excellence in Research
Logotypen HR Excellence in Research är en kvalitetsstämpel som talar om att Uppsala universitet arbetar målmedvetet med att implementera det europeiska regelverket Charter and Code. Syftet är att bidra till utvecklingen av en attraktiv, öppen och hållbar europeisk arbetsmarknad för forskare.
