Forskare i Biologiska läkemedel
Publicerad: 2023-11-17
Institutionen för farmaci (IFF) vid Uppsala universitet har en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området. IFF har ca 150 anställda och en omsättning på drygt 140 miljoner.
I den här inspirerande miljön sker forskning av internationellt hög klass med stor betydelse. Bland våra centrala kompetenser är farmakokinetik-farmakodynamik, modellering och simulering, in vitro ADME modeller, avancerade in vivo-metoder, utveckling av biologiska läkemedel, liksom patientrelaterade och samhälleliga aspekter på allt från individens läkemedelsanvändning till läkemedelspolitik.
Våra vetenskapliga fokusområden i urval: Farmakometri •Farmakodynamik • Farmakokinetik • Biologiska läkemedel • Farmakoekonomi • Farmakoepidemiologi • Farmakoterapi • Galenisk farmaci och nanoteknologi • Klinisk farmaci • Läkemedelsformulering • Molekylär galenisk farmaci • Samhällsfarmaci
Mer information www.farmaci.uu.se
Arbetsuppgifter
Laborativt arbete inom läkemedelsutveckling och biologiska valideringssystem.
Kvalifikationskrav
Doktorsexamen inom biomedicin, bioteknologi eller liknande med projekterfarenhet inom området neurodegeneration och immunterapi och arbete med antikroppar i ett terapeutiskt perspektiv. Sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av projektarbete humana blodceller med flödescytometri, cell- och molekylärbiologiskt arbete, cellodling liksom enzymimmunoassays (ELISA).
Önskvärt/meriterande i övrigt
Dokumenterad förmåga att ta till sig nya relevanta laboratorietekniker. Erfarenhet inom fältet utveckling av biologiska läkemedel är meriterande liksom erfarenhet av flödescytometri av humana immunceller, analyser av data i Kaluza och GraphPad samt erfarenhet av sterilarbete och cellodling. Hög standard för hur man dokumenterar laboratorieaktiviteter och flerårig erfarenhet av laboratoriearbete inom området önskvärt.
Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 31 januari 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala
Upplysningar om anställningen lämnas av: Ted Ebendal, ted.ebendal@neuro.uu.se eller Sara Mangsbo, sara.mangsbo@farmaci.uu.se
Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2023, UFV-PA 2023/4330.
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 500 anställda och 54 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/
Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.
Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Placering: Uppsala universitet, Institutionen för farmaci
Anställningsform: Heltid , Särskild visstidsanställning
Lön: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Facklig företrädare:
Seko Universitetsklubben
seko@uadm.uu.se
ST/TCO
tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet
saco@uadm.uu.se
Referensnummer: UFV-PA 2023/4330
Sista dag för ansökan: 2023-12-15
Våra förmåner

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner. Här har vi samlat de viktigaste.
HR Excellence in Research
Logotypen HR Excellence in Research är en kvalitetsstämpel som talar om att Uppsala universitet arbetar målmedvetet med att implementera det europeiska regelverket Charter and Code. Syftet är att bidra till utvecklingen av en attraktiv, öppen och hållbar europeisk arbetsmarknad för forskare.
